Foto: Twitter/_nemoj_

Hiljade građana okupilo se danas ispred Narodne skupštine odakle su krenuli u šetnju do zgrade RTS, oko koje su formirali prsten. Brojne fotografije i snimci potvrđuju da se na ulicama nalaze hiljade građana koji traže ispunjenje svojih zahteva. Nepregledna kolone i reke građana obeležili su i ovaj protest.

Danas se održava četvrti po redu protest „Srbija protiv nasilja“. Kako je i planirano građani su se najpre okupili kod Skupštine, nakon čega je krenula šetnja i pravljenje obruča oko RTS.

Uprkos lošem vremenu i kiši, veliki broj građana okupio se na današnjem protestu.

Jedan od organizatora protesta Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da ne zna šta će da radi Aleksandar Vučić, ali da on mora da ispuni zahteve.

„Ide se do Pravnog, pa levo, pa onda prema RTS. Tamo će se govornici obratiti. Očekivao sam svašta, pitanje je samo šta će Aleksandar Vučić da radi. Predlažem mu da ispuni sve, nešto je već počeo, ali mora sve. Mi ćemo nastaviti mirno da šetamo. Što se tiče poziva za razgovor sa Vučićem, ne znam šta je tema. Hajde prvo da ispuni zahteve pa ćemo videti šta ćemo dalje“, rekao je Jovanović za N1.

Sve informacije sa današnjeg protesta pratite u lajv blogu na Nova.rs.

Bonus video: Šetnja protiv nasilja u centru Beograda!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar