Foto: TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

Tokom kratkog i srdačnog sastanka s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom bilo je reči o odnosima Srbije i Francuske, a predsednik Makron je zahvalio na prijateljstvu koje predsednik Aleksandar Vučić i srpski narod neguju s Francuskom, izjavila je danas u Parizu potpredsenica Vlade Srbije i predsednica Koordinacinog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

„Pozdravite mog prijatelja, predsednika Vučića. Posvećen sam prijateljstvu naše dve države i hvala vam što ste danas tu, poručio mi je predsednik Francuske Makron dok smo se pozdravljali pred početak međunarodne konferencije „Generacija za ravnopravnost“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona učestvuje na Forumu o rodno zasnovanom nasilju koji organizuju UN Woman i vlade Francuske i Meksika.

„Ponosna sam što danas predstavljam Srbiju na ovako važnom skupu, na kojem pored predsednika Makrona učestvuju i Angela Merkel, Sebastijan Kurc, Antonio Gutereš, Kamila Haris, Hilari Klinton i brojni drugi zvaničnici iz celog sveta. Samo zajedno možemo da ostvarimo boljitak za sve žene i devojčice“, rekla je Mihajlovićeva.

Forum „Generacija za ravnopravnost“ je okupio visoke zvaničnike, predsednike i premijere država koje su se kroz konkretne aktivnosti obavezale da u narednom periodu zajednički rade na unapređenju rodne ravnopravnosti, pre svega kroz teme suzbijanja rodno zasnovanog nasilja, pravde i ekonomskih prava, reproduktivnog zdravlje žena, liderstva, tehnologije i inovacije u službi jednakosti žena i muškaraca, navodi kabinet potpredsednice Vlade Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare