Foto: TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

Francuska je uz Srbiju, kako bi je podržala na putu reformi, a posebno u oblasti vladavine prava u okviru obnovljene procedure pridruživanja EU, koju ste prihvatili i koja je u interesu Srbije i njenih građana, poručio je predsednik Francuske Emanuel Makron u čestitki predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, povodom Dana državnosti.

„Duh koji je vladao tokom moje posete Beogradu 15. i 16. jula 2019. godine, a koja mi je omogućila da sagledam koliko je Francuska prisutna u srcima Srba, nastavio je da pokreće naše aktivnosti“, istakao je Makron.

„Bio sam veoma srećan kada smo razmenili mišljenja u Parizu 1. februara, pri čemu su potvrđeni saglasnost i zajednička volja da i dalje produbljujemo naše bilateralne odnose“, dodao je on.

Makron je naveo da će realizacija projekta beogradskog metroa, „kao simbola naše saradnje“, omogućiti, uveren je u to, da se privuku i druga francuska ulaganja.

„Kao što smo razgovarali u Parizu, ostajem odlučan da podržim napore vezane za dijalog između Beograda i Prištine, uz podršku evropskog posredovanja, a u cilju zaključenja sveopšteg i konačnog sporazuma koji će doprineti stabilnosti celog regiona“, naglasio je on u čestitki.

Kako je saopšteno iz pres službe predsednika Srbije, na kraju pisma, predsednik Makron je svojeručno dodao: „Još jednom hvala za našu razmenu mišljenja. Možeš da računaš na mene i ja računam na tebe.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare