Foto: Medija centar Beograd; Tatjana Macura

Predsednica Stranke moderne Srbije i jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije Tatjana Macura ukazala je na predizbornom skupu u Novom Bečeju na stanje u društvu u Srbiji uoči izbora u nedelju, te navela da praznik demokratije, izborni dan, Srbija dočekuje podeljena.

„Ne mogu, a da se ne osvrnem na atmosferu u društvu i da sa vama ovde ne podelim brigu koju imam zbog toga što ovaj svojevrsni praznik demokatije mi dočekujemo u duboko podeljenom društvu, u kojem nas pojedinci dele na izdajnike i na one koji to nisu“, kazala je Macura, prenosi SMS.

Ona je dodala da su predstojeći izbori pred njih stavili dva izazova – punu posvećenost tome da građanima objasne da se promene mogu dogoditi olovkom i da je put do takvog cilja dug te da nema prečica, kao i da, kako je navela, neće pristati na huškanje i podele.

„Okupili smo se oko ideje u kojoj ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu. Ujedinili smo se jer druge države sa kojima koketira i aktuelna vlast, ali i jedan deo opozicije nisu najsvetliji primeri demokratije i mi na taj spoljnopolitički zaokret ne pristajemo. Za uređenje našeg, najblaže rečeno, haotičnog sistema nema boljeg puta od potpune implementacije svih 35 pristupnih poglavlja“, istakla je Macura.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare