Nada Macura Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nekadašnja portparolka Hitne pomoći Nada Macura, koja je postala čuvena po svojim savetima za očuvanje zdravlja, među kojima je možda i najpoznatiji onaj o "slojevitom oblačenju", ipak neće predsedavati konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije.

Nakon objavljivanja teksta u kojem je objavljeno da će kao najstariji narodni poslanik u četrnaestom sazivu parlamenta otvoriti prvu sednicu parlamenta, Macura je za N1 naglasila da ipak nije najstarija u Skupštini Srbije, već da je to njen stranački kolega, profesor Univerziteta u penziji Stojan Radenović.

Na portalu Otvoreni parlament, jedinom mestu na kojem se mogla pronaći informacija o datumu rođenja poslanice Srpske napredne stranke, navedeno je da je Macura rođena 28. januara 1948. godine, a na svet je zapravo došla 3. juna iste godine.

„Nisam ni sanjala da negde može da se pojavi neki drugi datum mog rođenja koji je proizvoljan. Taj datum stoji na Otvorenom parlamentu od prošle godine, pisala sam im i zamolila ih da to isprave, ali još nisu reagovali. Verujem da je greška nenamerna jer su svi ostali podaci o meni tačni“, rekla nam je Macura i u šali dodala da „nije dobro imati dva datuma rođenja“.

Iste godine rođena su još dvojica narodnih poslanika, obojica sa liste SNS – profesor Stojan Radenović (9. mart) i violinista Jovan Kolundžija (4. oktobar), što znači da Nada Macura ipak nije najstariji poslanik u novom sazivu parlamenta.

Čast da predsedava konstitutivnoj sednici Narodne skupštine pripašće tako profesoru Radenoviću, kojem će u vođenju sednice pomagati po jedan najmlađi poslanik sa četiri izborne liste koje su dobile najveći broj poslaničkih mandata.

Jedan od njih biće Marko Milošević, unuk bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Najmlađa među novoizabranim poslanicima je programerka iz Priboja Nastasja Baković sa liste „Srbija protiv nasilja“, koja je rođena 1. novembra 1999. godine.

Konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije saziva predsednik parlamenta iz prethodnog saziva, tako da se sednica održi najkasnije 30 dana od dana proglašenja konačnih rezultata izbora, odnosno do 12. februara.

***
BONUS VIDEO – BG izbori: Čekajući rasplet i Jerkovićevu odluku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare