Foto: Medija centar Beograd; Tatjana Macura

Kopredsednica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura ocenila je danas da se stvara veštački sukob oko platforme i predstavnika za međustranački dijalog i da taj sukob kreiraju nekadašnji partijski drugovi Dragan Ðilas i Vuk Jeremić.

Macura je navela da sukob postoji oko tema koje su za većinu građana Srbije nebitne, odnosno nisu od životnog značaja i imaju za cilj da medije okupiraju samo predstavnici njihove dve političke organizacije uz „privrežene im analitičare“.

Macura u autorskom tekstu, koji SMS prenosi u saopštenju, podseća na loše odnose između Ðilasa i Jeremića, njihovo navodno pomirenje i stvaranje Saveza za Srbiju koji je, po njenoj oceni, imao jedan cilj, a to je nametanje liderstva u opoziciji i nikada ono što je javnosti predstavljeno, a to je borba protiv Srpske napredne stranke.

„Pećutno saglasni, ova dvojica ‘wannabe’ lidera opozicije, uspeli su da namame i dvorjane pod svoje skute i da ih, čestim i očiglednim podmetanjima Obradoviću, do proglašenja fajronta u savezu dovedu na nivo statističke greške“, kaže Macura.

Ona navodi da su Ðilas i Jeremić slično pokušali i sa onima koji nisu pristali na „pokoravanje bivšoj vlasti“, među kojima su Pokret slobodnih građana, Nova stranka i Stranka moderne Srbije.

„U medijima na koje imaju snažan uticaj učinili su sve da lažima pokušaju da diskredituju pojedince i organizacije, sa jasnim ciljem da se u bliskoj budućnosti stvori prostor samo za njih dvojicu i njihove dve organizacije“, smatra Macura.

Macura zaključuje da njen autorski tekst nije tekst opozicije o opoziciji već o „bezaobraznoj manipulaciji“ koja, kako kaže, građanima pravi štetu, saopštio je SMS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar