Zoran Lutovac
Zoran Lutovac Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da je "vreme da se podigne glava i ispravi kičma", da je "vreme za promene, za promene iz korena".

„Vreme je da iz korena menjamo državu i društvo. Krajnje je vreme. I to nije stvar ideologije ili političkog programa, u pitanju je goli opstanak. Krajnje je vreme da iz pretpolitičke zajednice predjemo u uredjeno demokratsko društvo“, poručio je Lutovac u autorskom tekstu za Vreme.

On je ocenio da je „suština ovog režima da uzgaja i neguje korov“.

„Ništa nije tako pogubno po državu kao monopol, kralj korova. Tačka oslonca svih autoritarnih vladara. Uzurpacija države i društva, jevnih resursa, informacija, novca i radnih mesta“, naglasio je Lutovac.

Prema njegovim rečima, „savremena diktatorska društva, kako je govorio Orvel, za razliku od drevnih tiranija, na ostavljaju narodu ni malo vazduha“.

„Nije im dovoljno samo da uguše slobodu izražavanja, već se trude da ubiju i svaku želju za slobodom“, upozorio je Lutovac.

„Preda nama su izbori, a zatim lustracija. Potrebna nam je pravda. Pravda kao svest o tome da sa odgovornima nema dogovora, pravda kao svest da će kriminalci biti identifikovani i kažnjeni jer bez toga nema budućnosti. Jednom smo učinili tu grešku i prošlost nam se sveeti kao bumerang, u još gorem obliku“, ocenio je Lutovac.

BONUS VIDEO: Đorđe Vukadinović i Zoran Lutovac o istraživačkom rebusu i putu do idealnog kandidata

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar