Predizborna kampanja Ujedinjeni za pobedu Srbije Zrenjanin
Zoran Lutovac u Zrenjaninu Foto:Ujedinjeni za pobedu Srbije

"Jedna od najsramnijih stvari koju je Vučić sa svojom Srpskom naprednom strankom uspostavio kao svoju matricu za pljačkanje i vladanje strahom je da našim gradovima komanduju njegovi partijski komesari i batinaši", rekli su Marinika Tepić i Zoran Lutovac na današnjem obraćanju građanima Zrenjanina i Kikinde.

Kako su kandidati Ujedinjenih za pobedu Srbije istakli, vladajuća stranka pita se za sve – od kadriranja po javnim preduzećim, raspodele budžetskih para, zapošljavanja, do upisa dece u vrtić.

Prema njihovim rečima, Kikinda je jedan od gorih primera. Srđan Kružević, „komandant“ je Kikinde, dugogodišnji visoki funkcioner Dragana Markovića Palme, a sada i SNS-a.

„Kružević, koji je završio srednju školu sa 23 godine, a sada ima i fakultet i to tako što mu se ne slažu datumi – prvo je završio, pa onda upisao fakultet“, naveli su Tepić i Lutovac.

Predizborna kampanja Ujedinjeni za pobedu Srbije Zrenjanin
Marinika Tepić u Kikindi Foto:Ujedinjeni za pobedu Srbije

Zapitali su se da li neko smatra Kikinđane nesposobnima, pa ljudi dovedeni sa strane upravljaju njihovim životima. Zaključili su da oni nisu nesposobni, te da nikada ne bi dozvolili da od NIS-a, nekadašnjeg Naftagasa imaju samo štetu. Uvereni su da Kikinđani nikada ne bi dozvolili da nemaju fabriku vode, jer je njihova situacija sa pijaćom vodom jednako loša kao u Zrenjaninu.

Predizborna kampanja Ujedinjeni za pobedu Srbije Kikinda
Foto:Ujedinjeni za pobedu Srbije

„Kikinđani nikada ne bi dozvolili da od nekada najveće žitnice Evrope, sada ne mogu ni sebe da prehrane i da su poljoprivrednici na kolenima“, dodali su.

Istakli su da su Kikinđani konačno ovo uvideli, te da je vreme za promene, „za promenu iz korena“.

Subvencije poljoprivrednicima i dizel gorivo bez akciza biće njihov prioritet, kažu, kada smene ovu, „nenarodnu“ vlast.

Tepić i Lutovac rekli su i da će upravljanje državnim resursima voditi najbolji među njima, a ne oni koji su „dovedeni za ruku“ iz partije da pokradu „i ono malo što do sada još nisu“.

„Decentralizovaćemo Srbiju i niko iz Beograda neće moći više odlučuje u vaše ime, već vi, Kikinđani, koji ovde živite“, obratili su se građanima, istakavši da nikada više „Kruževići, Andreji, Jovanovi i partija i bratija“ neće gospodariti onim što je njihovo.

Kako navode, njhov cilj i plan za pobedu, spas i oporavak razorene Kikinde, Vojvodine i Srbije je „čovek na prvom mestu iznad svega, život ispred profita, ekonomski patriotizam od lokala do republike i povratak pravde“.

Zoran Lutovac ispred liste „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ rekao je u Zrenjaninu, koji je posetio sa Marinikom Tepić, Pavlom Grbovićem, Draganom Đilasom i Zdravkom Ponošem, da iako ovi izbori neće biti pošteni i slobodni, oni su spremni da se suoče sa tom činjenicom i da pozovu građane da izađu, jer okolnosti ne mogu da se menjaju dok za to ne dobiju šansu i podršku građana.

Rekao je i da su se okupili i sa strane stavili ideologije, specifičnosti i posebnosti da „bismo imali vrednosti koje su važne za sve građane bez obzira da li su levo, desno ili ka centru“, a potom će svoje razlike iskazati na slobodnim i poštenim izborima.

„Promena iz korena znači da nam je potrebno ne samo da promenimo one koji će vršiti vlast i preuzeti odgovornosti nego da promenimo društvo i državu iz korena. To znači da moramo da promenimo pristup politici, način na koji se vodi, a sa drugi strane da obezbedimo građanima normalan i dostojanstven život“, rekao je Lutovac.

Predizborna kampanja Ujedinjeni za pobedu Srbije Zrenjanin
Zoran Lutovac u Zrenjaninu Foto:Ujedinjeni za pobedu Srbije

„Mi smo ovde ujedinjena snaga da pokažemo da postoji alternativa“, zaključio je on.

BONUS VIDEO Đilas na konvenciji izborne liste „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ u Kraljevu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare