Foto: Ivan Dinić/NovaS; Goran Srdanov/Nova.rs

Nije istina da je prekinut proces ujedinjenja stranaka u veliku DS, rekao je danas predsednik demokrata Zoran Lutovac za Nova.rs, dodajući da je u toku proces izmene Statuta stranke kako bi se to integrisanje i omogućilo a koje će, kako kaže, pokrenuti borbu za normalan život u Srbiji.

Lutovac je time odgovorio na današnje optužbe lidera Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića koji je „izrazio žaljenje zbog njegove odluke da jednostrano prekine proces ujedinjenja u veliku DS“.

Naime, SDS je ranije saopštila da Lutovac, i nakon apela koji mu je uputila ta stranka da se do kraja jula izjasni o tome da li DS ostaje privržena ranije donetoj odluci o procesu ujedinjenja ili je ta odluka u međuvremenu poništena, do danas nije odgovorio.

Proces ujedinjenja u veliku DS pokrenuli su demokrate, SDS, i Zajedno za Srbiju.

„S obzirom na to da su odluke o ujedinjenju doneli Glavni odbori sve tri stranke koje su učestvovale u ovom procesu, a da Glavni odbor DS-a u međuvremenu nije ni razmatrao, a time ni promenio tu odluku, nejasno je po kom osnovu na ovakav apel Zoran Lutovac odgovara ćutanjem. Baš kao što je nejasno i to što od prošle godine nije zakazao nijednu sednicu naših zajedničkih organa”, navela je u saopštenju SDS.

Lutovac, međutim, navodi da se proces ujedinjenja ne može uspešno realizovati tako što će se dogovoriti nekoliko političara i da u njemu moraju učestvovati hiljade ljudi.

„DS će se otvoriti prema građanima, a pravu priliku da menjaju DS i Srbiju dobiće ugledni i kompetentni ljudi i svi oni koji su spremni da pored toga što poseduju lične kvalitete u prvi plan stavljaju javni interes. Takvu Demokratsku stranku pravimo. Svako ko sa nama deli zajedničke vrednosti i ove ciljeve je dobrodošao“, rekao je Lutovac .

Na pitanje zašto SDS i Tadić nisu dobili nikakav odgovor od njih, Lutovac je rekao da ne odgovara na pitanja upućena putem medija.

„Juče sam razgovarao sa partnerima koji su zainteresovani da se integrišu u Demokratsku stranku… za pravljenje nove stranke nismo zainteresovani“, poručio je Lutovac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare