Zoran Lutovac
Zoran Lutovac Foto: N1

Vlast je na plaćanje penala, „nekompetentnosti“ i zapošljavanje partijskih kadrova potrošila duplo više novca nego što je uzela od penzionera, rekao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

„Penzioneri su finansirali nekompetentnost ove vlasti“, rekao je Lutovac u Danu uživo na N1, govoreći o predlogu DS za donošenje zakona o vraćanju uzetih penzija.

On je izneo podatak da je već oko 200.000 penzionera umrlo i da „neće doživeti tu pravdu“, ali predlog demokrata je da povraćeni novac ide njihovim porodicama.

Lutovac je kazao da zbog odluke vlasti da uzme novac od penzija ljudi više ne doživljavaju penziju kao nešto što ih sigurno očekuje, nego kao nešto što može da im se uzme, a to je nedopustivo.

„Mi imamo zajednički novčanik, to je budžet. U taj novčanik svi dajemo. A ova vlast predstavlja kao da ona daje građanima. Najpre vam uzme novčanik, pa iz vašeg novčanika daje neku milostinju, jednokratnu pomoć“, rekao je predsednik DS.

Naveo je i da milion penzionera prima manje od 30.000 dinara i da demokrate predlažu uvođenje socijalnih penzija za najugroženije.

Opširnije pročitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Zoran Lutovac: Mediji su u uređenom društvu 4.stub vlasti, mi to nemamo jer 1 čovek drži sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare