Zoran Lutovac Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Lider Demokratske stranke Zoran Lutovac reagovao je na svom tviter nalogu na izjavu lidera SNS isednika Srbije Aleksandra Vučića da je za to da se ponove izbori u Beogradu ukoliko na tome insistira najveća opoziciona stranka, Stranka slobode i pravde.

„Nije na Vučiću da odlučuje o tome da li će biti ponovljenih izbora. On kao predsednik svoje stranke može o tome da ima stav, ali postoji tačno utvrđena procedura kako se dolazi do ponavljanja izbora. Osim toga, iskustvo nam govori da to što on kaže ništa ne znači“, napisao je lider Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Aksandar Vučić je sinoć u gostovanju na tv Pink rekao da je na satanku koji su imali, Dragan Đilas rekao da smatra da je pitanje legitimiteta beogradskih izbora sporno. Vučić je rekao da se on sa tim ne slaže, ali da jenjegov odgovor pozitivan što se tiče zahteva za ponavljanje izbora.

Kako je u „Hit tvitu“ rekao, logično je da se izbori ponove u martu, ali ukoliko opozicija bude insistirala, to se može desiti i ranije.

„Ukoliko najjača opoziciona lista smatra da treba da idemo na prevremene gradske izbore, ići ćemo. Mislim da treba da prođe bar šest meseci, ali ako budu insistirali, možemo i ranije. To ću predložiti na stranačkom odboru. Moj odgovor Draganu Đilasu je da“, rekao je Vučić.

Vučić ističe i da Đilasu zameraju što je razgovarao sa njim, a da to uopšte nije bio neodgovoran potez.

Stava je da opozicija nije rasturena Đilasovim dolaskom kod njega, „već mnogo ranije, zbog nedostatka planova i mržnje“.

„Nije realno da izbori budu baš u novembru, nije to baš fontana želja. Ne verujem da ni njima odgovara novembar, neka urade istraživanja, mogu da im pomognem“, rekao je on.

Dodao je i da veruje da će se pokazati da je Aleksandar Šapić dobar kandidat za gradonačelnika Beograda.

Bonus video: Pobeda naprednjaka u Beogradu Hoće li ipak biti novih izbora

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare