Marija Lukić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Poslanica "Ujedinjenih" u Skupštini Srbije Marija Lukić je izjavila da je šokirana gestom poslanika Srpske napredne stranke Dalibora Šćekića koji je, kako je navela, "vulgarno seksistički gestikulirao prema poslanici opozicije".

„Uprkos tome što država, nažalost, i dalje ne štiti žene ni u porodici ni na ulici, nisam očekivala ovakvo ponašanje u najvišem političkom domu Republike Srbije. Ponašanje poslanika Šćekića je posledica sa jedne strane prostakluka i nedostatka kućnog vaspitanja, ali sa druge strane i simbolički pokazuje stav ove države prema ženama, koji se pod hitno mora popraviti kako bi oba pola bila zaista jednaka u našem društvu“, rekla je Lukić, prenosi SSP u saopštenju.

Dodala je da se iskreno nada da SNS neće braniti Šćekića.

„Kao stranka koja je javno, bez srama, mobilisala svoje sledbenike za odbranu Milutina Jeličića Jutke, bivšeg predsednika opštine Brus, poverenika SNS za istu opštinu, te svojevremeno i poslanika, nisam iznenađena praktično stimulisanjem ovakvog ponašanja, ali se iskreno nadam da SNS Šćekića neće braniti. Ako ništa drugo, bar ne špalirom ispred Narodne skupštine Republike Srbije“, zaključila je Marija Lukić.

BONUS VIDEO: Seksističke aluzije SNS poslanika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar