Foto:Dusan Milenkovic/ATAImages/Shutterstock

Direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je danas da se predstavnici ove kompanije sastaju sa poslanicima Evropskog parlamenta i time konačno priznao da Telekom lobira protiv amandmana u kojima se pominju.

„Mislim da imamo pravo, da ako se neki amandmani tiču Telekoma Srbije, da naš predstavnik obavi zvanične sastanke. Svi takvi naši sastanci sa poslanicima Evropskog parlamenta su javni. Možete da ih vidite na sajtu i kada su bili i koje su bile teme. Mi branimo istinu“, rekao je Lučić i dodao „da su upavo mediji u vlasništvu Junajted grupe iznosili podatke sa tih sastanaka iako odluka Evropskog parlamenta još nije ni doneta, što prema njegovim rečima jasno ukazuje na njihove netransparentne kontakte“, prenosi Kurir.

Direktor Telekoma je danas u Blacu rekao i da Junajted grupa već mesec dana preko svojih medija vodi kampanju protiv Telekoma Srbije pokušavajući tako da vrši pritisak na poslanike Evropskog parlamenta, navodi se u izjavi koju je preneo Kurir. Ono što, pak, nije spomenuo jeste da je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik pre dve nedelje tražio da se iz amandmana na njegov izveštaj izbace sve kritike upravo na račun kompanije Telekom.

„Bilo je vrlo čudno, jer vi ste dali sebi za pravo, iako ste praktično naša konkurencija, iako ste kanali u vlasništvu naše konkurencije, da mesec dana pravite kampanju isključivo protiv Telekoma, da utičete na evroposlanike putem medija, dosta netipično“, rekao direktor Telekoma Srbija.

Međutim, upravo Telekom Srbija se žalio Evropskoj uniji sa zahtevom da se ta telekomunikaciona kompanija izbriše iz amandmana na nacrt izveštaja o napretku Srbije, a izaslanik Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik tražio je da se sve kritike na račun kompanije Telekom izbace iz amandmana evroposlanika na njegov izveštaj o Srbiji za 2022. godinu.

Ovaj zahtev Bilčiku nije odobren, pa tako neće biti sakriveno da su Bilčikove kolege iz EP tražile da u izveštaju stoji da se Telekom kritikuje kao instrument vladajuće stranke da utiče na medijsko tržište u Srbiji. Ovoj kompaniji se spočitava i da omogućava emitovanje kanala Russia Today.

I iako Lučić optužuje medije Junajted grupe da vrše pritisak, Telekom Srbije vodi kampanju protiv SBB, te su tako širom Srbije postavljani štandovi na kojima se građani pozivaju da raskinu ugovor sa SBB i pređu na MTS.

Inače, Lučić se je nedavno na kritike koje dolaze iz Evropske unije i na to što su poslanici Odbora za spoljne poslove u Evropskom parlamentu u više amandmana spomenuli Telekom Srbiju kao instrument za povećavanje uticaja vladajuće stranke na medijsko tržište u Srbiji, reagovao braneći se međunarodnim partnerstvima – Euronjuzom i Blumbergom.

***

BONUS VIDEO: Da li je Bilčik lobista Telekoma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar