Foto: Nova.rs/Video

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da aktivnosti gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića sramote celu Srbiju i narušavaju njen ugled.

„Posle skandaloznog negiranja genocida u Srebrenici i hvalospeva osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, Šapić je prešao i na konkretna dela. Na nedavnoj sednici Skupštine grada Beograda, Šapić je za člana Gradskog veća predložio Svetozara Andrića. Andrić je javnosti postao poznat posle informacija da je protiv njega podneta krivična prijava za ratne zločine počinjene u logoru Sušica u Bosni i Hercegovini, a Tužilašvo za ratne zločine Republike Srbije saopštilo je da u skladu s odredbama Zakonika o krivičnom postupku Republike Srbije preduzima sve neophodne radnje u ovom slučaju“, piše u saopštenju LSV.

Kako dalje ocenjuju u LSV Šapićevi potezi su sramotni, ali i veoma opasni.

Beograd je glavni grad naše države. Poruka koju Šapić i njegova vlast šalju regionu, ali i celoj Evropi, šteti našoj zemlji. Politika ratova, mržnje i zločina nikako se ne sme propagirati. Ona mora biti snažno osuđena, kako se nikada više ne bi ponovila“, zaključuju u LSV.

BONUS VIDEO: Šapić o izboru direktora javnih preduzeća

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare