Foto: Nemanja Jovanovic/Nova.rs

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je danas da zahteva od predsednice Vlade Srbije da se izjasni o navodima koji optužuju ministra policije Aleksandra Vulina da je ruskim službama predao poverljive podatke o aktivnostima ruskih opozicionara u Beogradu.

„Mediji su preneli da je ruski opozicionar Vladimir Kara-Murza izjavio da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin predao Kremlju transkripte razgovora ruskih opozicionara, sačinjenih u Beogradu. Kara-Murza je naveo da se Vulin u maju 2021. Moskvi susreo sa ruskim sekretarom za nacionalnu bezbednost Nikolajem Petrušivim, te je uz predaju navedenih transkripta dogovorio i formiranje zajedničke rusko-srpske grupe za borbu protiv „obojenih revolucija“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još...

LSV je upitao premijerku Brnabić da li je upoznata sa ovim aktivnostima ministra Vulina i šta će preduzeti po pitanju ovih navoda.

„Očekujemo hitne odgovore Zatvaranje očiju na ovakve navode može dodatno ugroziti kredibilitet Srbije u svetu“, poručuju iz ove stranke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar