Siniša Mali Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Vest da je građanima Srbije zbog situacije sa koronavirusom zabranjen ulazak u Bugarsku, za korisnike društvenih mreža bila je asocijacija na Sinišu Malog i njegova 24 stana.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da državljanima Srbije, koji dolaze iz država u crvenoj zoni (gde je svrstana i Republika Srbija) nije dozvoljen ulazak u Bugarsku.

Pojedine je ova vest podsetila na ministra finansija Sinišu Malog, koji je svojevremeno na bugarskom primorju kupio 24 stana.

„Loša vest za Sinišu Malog“, naveo je Stevan Dojčinović, urednik istraživačke mreže Krik koja je i otkrila ovu aferu.

Krik je još 2015. otkrio da je Mali, koji je u tom trenutku bio gradonačelnik Beograda, kupio 24 luksuzna stana u bugarskom letovalištu „Sveti Nikola“ na obali Crnog mora.

Mali je priznao da je kupio jedan stan, onaj čije se vlasništvo vodilo na njegovo ime. Tvrdio je, međutim, da ne stoji iza dve ofšor kompanije, „Brigham Holding & Finance Inc.“ i „Etham Invest & Finance Corp“ koje su kupile preostala 23 apartmana.

Međutim, šest godina kasnije u međunarodnom projektu „Pandorini papiri“, pojavila su se dokumenta procurila iz agencije za osnivanje ofšor firmi „Trident Trust“, čiji je Mali bio klijent, a koja su dokaz da je on definitivno bio vlasnik dve ofšor kompanije i apartmana u Bugarskoj.

Ni nakon novootkrivene dokumentacije, aktuelni ministar finansija nije priznao da je bio kupac stanova. On je optužio novinare da se „bave izmišljotinama“, te da iza svega stoji napad na predsednika države Aleksandra Vučića.

BONUS VIDEO Javni servis i dijalog: Buka i bes na RTS-u

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare