Rasim Ljajić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je današnjoj "Politici" da mu u aktuelnom sazivu parlamenta smanjivanje tenzija i "teških reči" ne izgleda kao realna opcija, mada bi to bilo nužno, čak i potrebno, jer ako se kreira atmosfera svađa, psovki i uvreda, politikom se niko normalan neće baviti.

Baviće se onaj ko nema šta da izgubi. A nema zdravog i demokratskog društva bez uklljučivanja novih mladih ljudi. Stranke su, bez obzira da li su na vlasti ili u opoziciji, manje-više prepoznatljiva lica, jer ko će dobrovoljno da pristane da uđe u arenu iz koje će da izađe oblaćen i obezvređen, konstatovao je Ljajić.

On je naveo da se SDPS zalaže da parlament ima 150 poslanika, kao i da postoje otvorene liste, da bi građani mogli da glasaju istovremno za partije, ali i za njene konkretne kandidate.

Na pitanje da li će SDPS, ako bude pozvana, biti deo Narodnog pokreta za državu, Ljajić je odgovorio da očekuje razgovore sa Srpskom naprednom strankom o sadržajima i ciljevima tako formiranog pokreta.

Ja ga vidim kao branu svakom ekstremizmu, naročito desničarskom, koji postaje trend u dobrom delu Evrope. Bilo bi važno da Narodni pokret donese nove ideje i energiju, što podrazumeva i angažovanje ljudi koji nisu bili stranački angažovani, zaključio je Ljajić.

BONUS VIDE Danijela Nestorović: Kad gledam Vučićeva obraćanja, pitam se dokle će nas taj čovek trovati i praviti budalama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar