Branislav Lečić/Foto:Nemanja Jovanović

Branislav Lečić, koga je deo aktuelnih i bivših članova izabrao nedavno za predsednika DS, pozvao je na sednicu “ izborne skupštine” te stranke i sve bivše predsednike demokrata, a kao takvog je naveo i Zorana Lutovca. Kako je potvrdio za Nova.rs, pozivu će se odazvati Dragan Šutanovac, dok su Lutovac Bojan Pajtić i Boris Tadić za naš portal rekli da na taj skup neće ići. Upitan da li će se odazvati Lečićevom pozivu, Dragan Đilas je kratko odgovorio: “Hahahahaha”.

Nedavno su u organizaciji sadašnjih i bivših članova DS održani izbori, koje vrh stranke ne priznaje, a na kojima je za predsednika demokrata izabran i jedini kandidat za tu funkciju Branislav Lečić.

Kako je najavljeno, u subotu će u Sava centru biti održana “izborna skupština” DS, na kojoj će biti formirani novi organi, odnosno biće izabrana predsednica Političkog saveta, kao i 40 članova i članica Stalnog sastava Glavnog odbora i Nadzorni odbor.

Lečić je u izjavi za list Danas rekao da na Skupštinu poziva i sve bivše predsednike DS –  Dragoljuba Mićunovića, Borisa Tadića, Dragana Đilasa, Bojana Pajtića, Dragana Šutanovca i Zorana Lutovca.

Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

„Zorana Đinđića ne mogu jer je, nažalost,  ubijen, ali budite sigurni da je sa nama“, naveo je on.

U izjavi za portal Nova.rs svoj dolazak na „izbornu skupštinu“ potvrdio je jedino Dragan Šutanovac.

Foto: N1

„Ja ću biti tamo“, kaže on.

Da u subotu neće prisustvovati skupu koji je najavio Lečić, za naš portal (očekivano) navodi Zoran Lutovac. On kaže da tada neće biti Skupštine DS.

Zoran Lutovac Foto:Zoran Mrđa/FoNet

„S obzirom na to da je bivši član DS Branislav Lečić pozvao na taj događaj bivše članove pomislio je da bi bilo zgodno da pozove i bivše predsednike. Tu nema mesta za mene, jer sam ja aktuelni predsednik“, navodi Lutovac.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Na izbornoj skupštini koju organizuju nezadovoljne demokrate izgleda da neće biti ni Dragan Đilas, bivši lider demokrata i predsednik SSP.

Tadić: Imam već zakazane obaveze

Boris Tadić za Nova.rs navodi da zbog ranije zakazanih obaveza, neću biti u mogućnosti da dođe.

„Stranka će u toku dana doneti odluku ko će ići ispred SDS“, kaže on.

Na pitanje Nova.rs da li će se odazvati pozivu, on je odgovorio:

„Hahahaha“.

Ni Bojan Pajtić, koji se povukao iz politike, neće doći na na taj skup.

On za naš portal kaže da već godinama ne učestvuje u stranačkim aktivnostima i da se ne bi odazvao na nijedna poziv takve vrste, ali i da mu se kao pravniku čini da nedavno organizovani izbori nisu u skladu sa Statutom.

Foto: Vesna Lalić

„Ne mogu to decidno da tvrdim. Ipak, čini mi se da je sporan legalitet tih izbora i da sve statutarne odredbe nisu na valjan način uvažene“, kaže Pajtić.

On navodi da uvažava sve članove DS, pa i gospodina Lečića i gospodina Lutovca i da se nada da će sukobi unutar stranke biti obustavljeni, jer „poslednje što treba DS-u su nove podele“.

„Sve članove uvažavam, ali čini mi se da je ovo pogrešan pristup“, kaže Pajtić.