Branislav Lečić, koji predvodi deo Demokratske stranke (DS) suprotstavljen rukovodstvu, poručio je u otvorenom pismu novoj Vladi Srbije da je "izbor ministara, a pogotovo onih koji su već bili u prethodnoj vladi, naročito kad rotiraju mesta signal ili da nisu radili dobro, ili je to samo klupska igra - 'da svi moraju da budu tu'".

„Čini se da izbor ministara i njihovih sposobnosti nije u prvom planu. Kao da je svakom ministru namenjenja uloga personalnog asistenta predsednika Republike, dok je premijerka samo lični šef kabineta predsednika“, rekao je u otvorenom pismu koje je preneo list Danas, Lečić, koji je isključen iz DS.

On je upitao „kako shvatiti rotaciju Vulina i Stefanovića, kako razumeti da na nekim ministarskim mestima rade ljudi koji nikad nisu radili u toj oblasti?“

Kako je poručio u otvrenom pismu, „dovoljno ste dugo na vlasti, ne možete se pozivati na opoziciju i optuživati je za, kako Vi kažete, sve ono što je loše u društvu“.

Prema njegovim rečima, „to je danas više nego nepristojno, vređa intiligenciju svakog čoveka“.

„Da bi Vam ekspoze uspeo, da biste stvarno motivisali društvo, odmah uradite neophodno, a to je: 1) potpuna i bezuslovna demokratizacija društva, 2) otvaranje medija, 3) uklanjanje jezika mržnje, 4) dijalog na svim nivoima“, naveo je Lečić.

„S punom  pažnjom pratimo hoće li biti takve promene. Imate šansu. Vi ste na potezu“, poručio je Lečić, potpisan kao glumac i demokrata, u otvorenom pismu novoj Vladi Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare