Radomir Lazović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Sve liste koalicije "Biramo" treba da budu prihvaćene i očekujemo da se to desi u naredna dva dana, kada ističe i zakonski rok, izjavio je Radomir Lazović iz ove koalicije. "Čini se da je vlast ustuknula i povukla neke od prigovora", rekao je on.

„Očekujemo da sve liste ‘Biramo’ u svim gradovima i opštinama budu prihvaćene„, rekao je Lazović u emisiji Newsnight na N1.

Kako je kazao, uprkos opstrukcijama notara, i „mučenju“ uspeli su da prikupe veliki broj potpisa i predaju listu.

„Smatramo da sve liste treba da budu prihvaćene i očekujemo da se to desi u naredna dva dana“, kazao je Lazović, a na pitanje šta ukoliko se to ne dogodi i liste ne budu proglašene, navodi da u tom slučaju neće biti do „nas i da u takvoj izbornoj utalmici ne mogu da učestvuju“.

„U tom slučaju nećemo izaći na izbore u Beogradu. To je radikalna odluka koju ne priželjkujemo. Čini se ipak da je vlast ustuknula i povukla neke od prigovora kojima su pokušali da sabotiraju dalje ove liste što nam daje jedan optimizam“, istakao je Lazović.

Prema njegovim rečima, svi kandidati „Biramo“ su prošli proveru i našli se na biračkim spiskovima.

Kako je kazao, do greške nije došlo, ispoštovano je sve.

Radomir Lazović, Ekološki ustanak Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

„Cela ideja Zakona je da se fantomima koji su dovođeni na biralista, onemogući da glasaju“, kazao je on.

Kako je pojasnio, što se kandidata tiče, u trenutku kada se neko stavlja na listu i tamo gde je na biračkom spisku tu se može kandidovati i to je bilo i u ovom slučaju.

Ponovio je da odustajanje i neučestvovanje na izborima predstavlja neku vrstu predaje.

„A to što učestvujemo u ovakvom procesu ne znači da verujemo da je sjajan, ali pružićemo otpor gde god možemo“, naveo je Lazović.

Aris Movsesijan Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Aris Movsesijan iz Pokreta slobodnih građana izrazio je uverenje da će sve liste koalicije „Biramo“ biti priglašene.

„One i jesu proglašene, a onda su se našli neki čudni građani, krenuli da preturaju po podacima i počeli da osporavaju. To smo i mogli da očekujemo od ove vlasti, to je šibicarenje“, kaže on.

Prema njegovim rečima, kada se liste proglase to znači da je komisija pregledala i odobrila, pa ovo što se radi je „šibicarenje i siva zona“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare