Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas u Beogradu da pozdravlja balansiranu spoljnu politiku Srbije i njenu politiku vojne neutralnosti, koja je od posebnog značaja za region.

„Pozdravili smo još jednom izbalansiranu politiku srpskog rukovodstva, koje je usmereno ka vođenju jednakih i uzajamno korisnih odnosa sa svima, što je i u temelju ruske spoljne politike. Pozdravili smo posvećenost Beograda, još jednom potvrđenu od strane predsednika Vučića, politici očuvanja vojne neutralnosti, odustajanjem od pridruživanja antiruskih sankcija, bez obzira na to ko ih uvodi“, naglasio je Lavrov na konerenciji za medije nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Siguran je, kako kaže, da politika vojne neutralnosti Srbije pomaže da se promoviše mir i stabilnost na Balkanu.

„I da se suprotstavljamo drugim tendencijama, koje žele da se poveća konfrontacija u najvažnijm regionu, koji je mnogo stradao tokom istorije“, naveo je Lavrov.

Podseća da se obeležava i 25 godina od postizanja Dejtonskog sporazuma i da se Rusija zalaže za poštovanje principa Dejtona, a to je jednakost tri konstitutivna naroda i postojanje dva entiteta – Republike Srpske i BiH.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar