Ana Brnabić i Bojan Pajtić Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC, Zoran Lončarević/Nova.rs

Nekadašnji predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić reagovao je tvitove premijerke Ane Brnabić koja je iznela uvrede na račun ambasadora Nemačke u Prištini Jorna Rodea.

Pajtić je naveo da je Brnabić posprdno sugerisala da je ambasador Rode „možda imao moždani udar pred intervju“ i poručio da je lako kada nemaš mozak.

„Brnabić, nakon izjave nemačkog ambasadora, posprdno sugerisala da je imao moždani udar. Na stranu što je to sraman način diplomatske komunikacije. Veći je problem što se premijerka šegači sa sindromom koji, usled prekida dotoka krvi u mozak – ubija ljude. Lako je kad nemaš mozak“, napisao je Pajtić.

Podsetimo, Brnabić je na Tviteru reagovala na izjavu Rodea, koji je poručio da barikade treba ukloniti do Božića.

„Zaista nečuvene izjave od ambasadora na toliko nivoa. Prvo, danas ste izjavili da barikade moraju biti uklonjene i čak se usudili da date rokove (do Božića). Ambasadore, razjasnite: Vaš Božić ili naš? Samo da znamo”, napisala je Brnabićeva i dodala da pretpostavlja da je ambasador „zabrinut da li će Deda Mraz uspeti da prođe”.

Dodala je da su barikade tu zbog uhapšenog bivšeg policajca Dejana Pantića i pitala ambasadora Rodea da li je svestan da Pantićeva porodica 11 dana nije razgovarala sa njim i da niko, uključujući Euleks, ne zna gde se on zapravo nalazi.

„Gde je to drugo moguće nego u Kurtijevom getu”, pitala je Brnabić.

Ona je ocenila da su Rodeove izjave, osim ako nije „loše interpretiran ili je imao moždani udar pred intervju” „duboko zabrinjavajuće”, jer se eksplicitno preti Srbima.

Bonus video: Odgovor Milenko Jovanov i Ana Brnabić u Skupštini Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare