BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, stigao je na Kosovo, čime je započeo posetu Zapadnom Balkanu tokom koje će ove nedelje posetiti i Beograd i Podgoricu, javio je portal KoSSev.

Mediji javljaju da je prvi sastanak na Kosovu sa pobednikom na nedavno završenim izborima Aljbinom Kurtijem, odnosno Samoopredeljenjem već počeo, a za sutra ujutru zakazan je sastanak sa v.d. kosovskog predsednika Vjosom Osmani.

Povezane vesti:

Portal navodi da je nakon toga je predviđena konferencija za medije.

Na Kosovu će Lajčak boraviti od 1. do 3. marta, potom u Srbiji 3. i 4, i Crnoj Gori – 4. i 5. marta.

Kako je saopšteno iz EU, tokom svog boravka u regionu Lajčak će se sastati sa političkim liderima u Prištini, Beogradu i Podgorici.

Lajčakova poseta usledila je nakon višemesečne pauze u briselskim razgovorima, pada kosovske vlade, ali i održanih kosovskih vanrednih parlamentarnih izbora na kojima je ubedljivu pobedu odnelo Samoopredeljenje.

Lajčak je pre nekoliko dana najavio svoj boravak u regionu, ali i ponovio poruku koju je dan nakon izbora na Kosovu uputila Evropska unija – da očekuje nastavak dijaloga ubrzo nakon formiranja kosovske vlade, naveo je KoSSev.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar