Foto:TANJUG/ MARINA MAKSIMOVIC

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je večeras na  Fejsbuku da današnji razgovori u Briselu, u okviru nastavka dijaloga na ekspertskom nivou, nisu bili nimalo jednostavni, ali da predstavljaju korak bliže normalizaciji odnosa. Lajčak je naveo da su razgovori sa predstavnikom Srbije Markom Đurićem i Kosova Skenderom Hisenijem trajali nekoliko sati.

„Naši pregovori trajali su nekoliko sati i nikako nisu bili jednostavni. Ali stvorili su konstruktivan dijalog koji nas je doveo korak bliže krajnjem cilju dijaloga Beograda i Prištine, a to je normalizacija odnosa izmedju Srbije  i Kosova“.

Šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da su današnji razgovori sa predstavnicima Prištine, u Briselu, bili „neprijatni“ jer je srpska delegacija morala da se suoči sa „ciničnim tvrdnjama“ delegacije koju je predvodio Skender Hiseni, koordinator pregovaračkog tima Kosova.

Državni koordinator Kosova za dijalog sa Srbijom, Skender Hiseni, rekao je da je Srbija bila nekonstruktivna i da se vratila „elementima o kojima smo se načelno bili dogovorili“.

Početkom septembra, tačnije 6, očekuje se da se ponovo u Briselu nastavi razgovor na ekspertskom nivou Beograda i Prištine, a dan kasnije na najvišem političkom nivou, uz učešće predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Avdulaha Hotija.

Pre ovih sastanaka u Briselu, u septembru je predviđen sastanak najviših predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar