Branimir Kuzmanović. Foto: N1

Nedavno izabrani predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Branimir Kuzmanović izjavio je da se ta stranka sprema za izbore, ali da su izborni uslovi presudni, kao i dogovor opozicije, a da na kraju može da se razgovara o kandidatu za gradonačelnika Beograda.

Pročitajte još...

„DS ima svoje kandidate za gradonačelnika Beograda koje u ovom trenutku neće da otkriva da se ne bi skretala pažnja sa tema koje prethodno moraju da se reše“, rekao je Kuzmanović za list Danas, koji je najavio da će beogradske demokrate ubuduće nastupati kao „Bedem tim“.

On je naglasio da će ta stranka izaći na izbore ukoliko izborni uslovi budu promenjeni  u pregovorima sa evroparlamentarcima, ali neće ukoliko budu isti kao prošle godine.

„Mi nećemo učestvovati na izborima dokle god se izborni uslovi ne promene, dokle god se vrši pritisak na birače da njih bar 20.000 moraju da slikaju ličnu kartu sa glasačkim listićem, da 20.000 njih učestvuje u ‘bugarskom vozu’ i mora da preda listić nekom iz Srpske napredne stranke, pa onda to ide u krug da sledeći ubacuje u kutiju“, rekao je on.

Dodao je da su „nenormalni uslovi“ za izbore ako postoje svi ti pritisci da birači koji rade u javnom sektoru moraju da skupljaju kapilarne glasove, i naveo da DS „traži da se sve to izmeni, a nakon toga očekuje dogovor opozicije“.

Kako je rekao DS će nastupati „kao ‘Bedem tim’, koji je otvoren za izjašnjavanje gradjana, kao bedem znanja, dobrih ljudi i pravnih vrednosti“, i ocenio da je „potreban jedan bedem protiv ovog primitivizma koji danas vlada u Beogradu i Srbiji“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar