Aljbin Kurti Foto:Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas u novogodišnjoj poruci građanima da će svaki sporazum koji bude potpisan sa Srbijom biti u korist Kosova, prenosi Reporteri.

On je istakao da je ove godine obeležena 25. godišnjica od „zločina genocidnog režima Srbije“ i 15. godišnjica „nezavisnosti ostvarene trudom i odricanjem“.

„Naše putovanje je imalo iskušenja. Ima trenutaka kada se čini da spoljne sile stalno pokušavaju da nas destabilizuju, ali naša zemlja nije samo parče zemlje, već je zajednički rezultat žrtava i snova našeg naroda. Svoju državu smo zaslužili, ali ne uzimamo je zdravo za gotovo. Bez obzira na spoljne sile, nastavljamo da rastemo i razvijamo se“, kazao je Kurti.

Govorio je i o dijalogu sa Srbijom, rekavši da Kosovo ima saradnju sa svojim saveznicima u procesu normalizacije u cilju uvođenja mira i bezbednosti i „skidanja tereta koji će usporiti rast i prosperitet Kosova“.

Kurti je garantovao da će svaki sporazum koji bude potpisan u ovom procesu biti dobar za Kosovo, jer se godina završava uz podršku saveznika.

„Naša saradnja sa saveznicima podrazumeva naš konstruktivan pristup procesu normalizacije odnosa sa Srbijom u cilju uvođenja mira i bezbednosti i uklanjanja tereta koji bi usporio rast našeg prosperiteta. U ovom kontinuiranom procesu i u veoma dugim razgovorima koji su prethodili i koji će se nastaviti, želim da uverim građane da će svaki sporazum koji bude potpisan biti za dobro naše zemlje i neće ugroziti našu bezbednost i teritorijalni integritet“, rekao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

BONUS VIDEO: Kosovo deo pregovora sa EU: Vučić se nada da neće doneti odluku, eksperti podsećaju da je već pristao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar