Aljbin Kurti
Aljbin Kurti Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas tokom sastanka sa delegacijom Evropskog saveta za spoljne poslove (ECFR) da Priština sa Beogradom razgovara o statusu "Kosova i Srbije", rešavanju pitanja dugova, ratne štete i reparacije i da to treba da rezultira "obostranim priznanjem" nezavisnosti.

Tokom sastanka sa predvodnicom delegacije ECFR Vesele Černeva, Kurti je istakao posvećenost kosovske Vlade u borbi protiv korupcije i kriminala i otvaranju novih radnih mesta, kako bi se pružile jednake mogućnosti za sve, saopštio je njegov kabinet.

Kurti je izdvojio ciljeve stvaranja povoljnog ambijenta za privlačenje stranih investitora kako bi se stvorila stabilne privrede i razvijalo Kosovo, i naveo je podatak Svetske banke da ekonomski rast iznosi 9,9 odsto.

„Zbog povećanja poverenja gradjana u vladu, povećani su i budžetski prihodi, strane investicije i doznake iz dijaspore. Svi ovi faktori uticali su na zdravlje i rast privrede“, rekao je on.

Delegacija je bila zainteresovana za ukupna dešavanja tokom ovih sedam meseci upravljanja, sa akcentom na regionalnu saradnju i razgovore sa Srbijom.

U saopštenju se ističe da regionalna saradnja treba da bude ekonomska, ali i zasnovana na vrednostima kojima se unapredjuju prava i slobode.

Delegacija Evropskog saveta za spoljne poslove izrazila je podršku radu i ciljevima Vlade, zaključuje se u saopštenju.

 

BONUS VIDEO: Srbi Vučiću: Da li stojite iza nas,ako ne samo da se branimo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare