Aljbin Kurti Foto:kryeministri.rks-gov.net

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je danas na komemorativnom skupu ubijenom kosovskom policajcu Afrimu Bunjakuu da "od juče više ništa ne može biti isto".

„Činjenice su izašle pred nas, u našim očima i u očima međunarodne zajednice, kao i u očima svih onih koji imaju hrabrosti i volje da vide istinu regiona u kojem živimo“, istakao je premijer Kurti u svom govoru, saopštila je Vlada Kosova.

„Danas je u našoj zemlji dan žalosti, zbog zajedničke tuge i bola za Afrimom Bunjakuom, našim policijskim narednikom kojeg smo juče izgubili. Ali današnjica je ujedno i dan kada će policajcu Afrimu Bunjakuu biti odate najveće državne i svenarodne počasti, jer uz tugu i bol osećamo ponos i poverenje za Afrima i za sve kosovske policajce“, naveo je premijer Kosova.

Aljbin Kurti Foto:kryeministri.rks-gov.net

Kurti je podsetio da je Bunjaku juče ubijen od „grupe teško naoružanih, opremljenih i stručno obučenih ljudi“.

„Mi radimo što želimo jer moramo. Zakonitost i ustavnost, mir i sigurnost, za sve i svakoga bez razlike“, izjavio je Kurti.

Na ovom komemorativnom skupu, pod pokroviteljstvom ministra unutrašnjih poslova, Dželjalja Svečlje, predsednica Kosova, Vjosa Osmani, posthumno je odlikovala najvišim ordenom Afrima Bunjakua.

Vjosa Osmani Foto:kryeministri.rks-gov.net

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar