Aljbin Kurti Albin Kurti
Aljbin Kurti Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ovo je jedina godina od stvaranja prve vlade Kosova posle proglašavanja nezavisnosti u kojoj nisu učinjeni ustupci Srbiji, izjavio je premijer Kosova Aljbin Kurti.

Kurti je u intervjuu za prištinsku televiziju KTV rekao da vlada na čijem je čelu u dijalogu sa Srbijom obezbedila jednakost strana kao preduslov za istinski dijalog.

„Predstavili smo ravnopravnost strana kao preduslov za istinski dijalog i na kraju pravno obavezujući sporazum“, rekao je Kurti i dodao da Kosovo nikada nije bilo u povoljnijoj poziciji prema Srbiji.

Kazao je da nije upoznat sa smenom srpskih zvaničnika na Kosovu, koji su bili na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem 22. marta u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio kako će se tokom sutrašnjeg dana, posle smene predsednice suda u Mitrovici Ljiljane Stevanović, institucije Kosova smeniti sve starešine policije Kosova koji su bili na sastanku kod njega pre dva dana.

Ocenio je da je pravo i posao Sudskog saveta Kosova odluka o predsednici Osnovnog suda u Mitrovici, da je ona suspendovana, ali da nije isključena sa posla. Rekao je da mu nije poznato da su komandiri policijskih stanica sa severa Kosova bili na sastanku sa Vučićem.

Bonus video – Apostolovski: Kurtijeva akcija opasno nervira Zapad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar