Aljbin Kurti
Aljbin Kurti Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da ga veoma zanima da sazna kako je doneta odluka da se mera bivšem policajcu Dejanu Pantiću promeni sa pritvora na kućni pritvor, prenosi Koha.

Kurti je izrazio neslaganje sa takvom odlukom Osnovnog suda u Prištini, rekavši da ga veoma zanima ko je tužilac koji je tražio izmenu mere pritvora u kućni pritvor i ko je sudija koji je to odobrio s obzirom da je Dejan Pantić optužen za terorizam, prenosi Kosovo onlajn.

„Ne znam za sudski spor optuženog jer nije mogao da bude poslat u zvanični zatvor. Ima status pritvorenika, ali je optužen za terorizam. Pošto je štrajkovao glađu i imao problema sa srcem, mogao je da bude odveden u bolnicu, što je i razumljivo. Ali da li je to razumno? O tome odlučuje pravosuđe. Kada ste optuženi za terorizam i poslati u kućni pritvor, zanima me da saznam ko je tužilac koji je podneo ovakav zahtev i sud koji je doneo ovu odluku“, rekao je Kurti.

Osnovni sud u Prištini potvrdio je danas da je bivšem policajcu Dejanu Pantiću izmenjena mera bezbednosti i on je pušten u kućni pritvor.

Bonus video: Kurti najavio posle današnjeg Božića brzi kraj barikada