Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o procesu, ciljevima i razvoju dijaloga, saopštio je taj pokret.

Kako se navodi, razgovor u sedištu Samoopredeljenja održan je nakon što je Lajčak razgovarao sa političkim liderima u Prištini.

„Sastanak je održan u okviru posete Lajčaka Kosovu i njegovih sastanaka sa političkim i institucionalnim liderima. Na sastanku su Kurti i Lajčak izneli svoje stavove i gledišta u vezi sa procesom, ciljevima i razvojem dijaloga“, stoji u saopštenju Samoopredeljenja.

Navodi se da je Lajčak istakao da je dijalog koji vodi EU ozbiljan proces koji ima dva osnovna cilja – „potpunu normalizaciju odnosa i približavanje dveju zemalja EU“, prenosi Kosovo onlajn.

„Dakle, dijalog između dve zemlje kao proces i konačni sporazum kao rezultat, usko su povezani sa evropskom budućnošću Kosova i Srbije. S tim u vezi, ne može biti vakuma, već ili napretka ili nazadovanja“, naveo je Lajčak, kaže se u saopštenju.

Kurti je dijalog okarakterisao kao veoma važan, naglasio potrebu da dijalog bude dobro pripremljen i smatra da treba da ga vodi druga vlada.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar