Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković ponovo je optužio gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za trgovinu uticajem, tvrdeći da je omogućio svom stranačkom kolegi zaradu od 340 miliona dinara. Novaković je izašao sa podacima gde tvrdi da je SNS omogućila izvesnom Marku Bosancu Bosketu, zahvaljujući Vučevićevom uticaju dobijao poslove u javnim preduzećima, zahvaljujući kojima je njegova firma od početnih 40 evra kapitala, za par godina ubeležila promet od više od 10 miliona evra.

„Nesumnjivo je reč o trgovini uticajem, nesumnjiv je odnos prijateljstva i poverenja između gradonačelnika Vučevića i Bosanca. Izvori iz javnih komunalnih preduzeća mi govore da Bosanac uteruje strah u koste direktorima, a i jasna je poruka direktorima kada se ovaj pojavi na slavi, u prvom redu sa gradonačelnikom. Uz to, poslednji put je bio i slavski kum, to je znak da sa njim treba da posluju jer je čovek od Vučevićevog poverenja. Takođe, na tim tenderima ne postoji zatvoren sistem, jer svi koji još učestvuju fingiraju ponude i u sistemu su Srpske napredne stranke. To znači da su javne nabavke formalno u redu, ali neformalno to je krivično delo trgovina uticajem“, rekao je Novaković.

On je takođe istakao da je Bosanac svojevremeno osuđen na šest meseci zbog nasilničkog ponašanja, i da “takvima nije mesto u prvim redovima sa gradonačelikom.

Novaković je pokazao i fotografije sa obeležavanja stranačke slave, na kojoj je Boske bio i slavski kum novosadskog SNS. Na fotografijama stoji pored Vučevića i drži slavski kolač. Prema rečima Novakovića, Bosanac poslove dobija preko firmi „Montop HRS“ iz Novog Sada, „Montop Pro“ iz Veternika i „Montop Pro Technology“, a koje su sklopile ugovore sa Gradskim zelenilom, Lisjem,  Čistoćom, Vodovodom, Informatikom, Gradskim saobraćajnim preduzećem.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare