Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

"Aleksandar Vučić odlazi mnogo brže nego što on misli. Kruni se kula zla na Andrićevom vencu", rekao je večeras na protestu u Kragujevcu Božidar Katić, novinar iz Šapca.

U Kragujevcu je večeras na 15. protestu protiv nasilja u tom gradu, šabački novinar poručio „da neće moći izbori, onako kako je zamislio Aleksandar Vučić“, i da svo zlo u ovoj zemlji „dolazi iz jedne glave sa Andrićevog venca“.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

„E, ta tužna i preplašena figura, neuspešna u svemu, ta glava kaže da neće dati da se išta promeni. Ne pita se jedna glava, ne pita se ni sto glava, pitamo se mi, građani Srbije“, poručio je Katić i podsetio na dan kada je SNS održao kontramiting u Beogradu i trenutke kada je kiša rasterala SNS pristalice.

Rekao je i da to bio prelomni trenutak kada se „Srbija podelila“, pa citirao vojskovođu Živojina Mišića.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

„Jedan koji hoće, uvek je jači od dvojice koji moraju“, rekao je on čuvenu Mišićevu rečenicu i dodao da „im ne vredi što prebrojavaju građane koji protestuju po gradovima širom Srbije“.

„Hoćemo vlast koja će da nas voli više od Zvezde i Partizana“

Moderatorka protesta Staša Pavlović podsetila je okupljene građane na predsednikovo obraćanje, u kome je rekao „da mu je žao što nije više para dao Kragujevcu i Nišu, a ne Zvezdi i Partizanu“.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

„Da izvinu Nišlije, naš Kragujevac je za nas Zvezda, a i Partizan u Duletovo vreme. Daćemo sve od sebe, da ga vode ljudi, koji ga vole više i od Zvezde i od Partizana, pa i od našeg Radničkog“, poručila je ona i dobila ovacije od okupljenih građana.

PROČITAJTE JOŠ

Posle govora na Đačkom trgu, građani su organizovali protestnu šetnju centralnim ulicama i na pola sata blokirali raskrsnicu kod spomenika „Štafeta“.

BONUS VIDEO Koja je sudbina 17 radnika kragujevačkog vodovoda koji su nakon protesta otpušteni?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar