Kosovska Mitrovica Foto:Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Krizni štab sa severa Kosova saopštio je da Srbi ne napadaju ni KFOR ni Euleks, već da u njima vide "zaštitu od represije Kurtijevog režima i njegovih specijalaca".

Kako su naveli u saopštenju, Aljbin Kurti plasira laži o napadima na KFOR sa ciljem da uvuče u sukob Srbe sa KFOR-om, koji je jedina legalna oružana formacija u skladu sa rezolucijom 1244.

„Odbijalje KFOR-a i Euleksa da se stave u službu diktatorskog antisrpskog režima Aljbina Kurtija je razlog zašto Kurti nastoji da lažima izmisli napade na ove organizacije. Podsećamo da su politički predstavnici srpskog naroda i članovi Kriznog štaba više puta javno pozvali građane na saradnju sa KFOR-om i Euleksom jer su te međunarodne organizacije prisutne u skladu sa međunarodnim sporazumima koji su potpisani i koje mi poštujemo. Krizni štab u ime srpskog naroda poziva KFOR i Euleks da povećaju budnost. Izražavamo ozbiljnu sumnju da je Kurti spreman da organizuje napad na pripadnike ovih misija i za to optuži Srbe“, naveli su iz Kriznog štaba.

***

BONUS VIDEO: Ko je pucao kod Zubinog Potoka – KFOR, kosovska policija ili Srbi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar