Mlađan Đorđević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ukazao je danas da brojni pripadnici albanskog kriminalnog miljea sa Kosova sa pasošima Srbije slobodno posluju u Srbiji, investiraju u građevinski sektor i tako "peru prljav novac, pod blagoslovom režima Aleksandra Vučića".

„Radi se o nekoliko lica, od kojih je javnosti najzanimljiviji Nedžmedin Zekaj, koji se sada zove Ljirim Zekaj, a pasoš mu je izdat u Novom Pazaru. Za njega se vezuje više kriminalnih dela, povezan je sa OVК, a za vreme rata u Bosni je krijumčario oružje za muslimansku stranu“, kaže Đorđević.

On podseća da je Zekaja pre dve godine na konferenciji za medije Aleksandar Vučić označio kao osumnjičenog za ubistvo Olivera Ivanovića.

„Uprkos tome, Zekaj dobija srpski pasoš, a danas slobodno zida zgrade po Novom Pazaru i Beogradu“, rekao je Đorđević.

On je naveo da se pominje i Ismet Osmani, koga je nemačka služba još 2005. označila kao organizatora šverca narkotika, kao i Mentor Bećiri, takođe krijumčar povezan sa OVК, koji „prema javno dostupnim podacima BIA ima poslovne veze sa Zvonkom Veselinovićem“.

„Oni sada uveliko investiraju u građevinski sektor u Srbiji. Izgleda da sele poslove u Srbiju jer na Kosovu nemaju političku zaštitu otkad je (Hašim) Tači pao. Vučićeva Srbija postaje sigurna kuća za albanske kriminalce“, rekao je Đorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare