Pokret Kreni-promeni je predstavio tim za beogradske izbore. Photo: A.K./ATAImages

Kandidat za gradonačelnika Beograda sa liste "Kreni-promeni" Savo Manojlović izjavio je danas da samo izlaznošću na izbore koji su zakazani za 2. jun građani mogu sprečiti malverzacije i izbornu krađu.

Manojlović je na završnoj konvenciji Pokreta Kreni-Promeni istakao pred nekoliko stotina građana i aktivista da želi da se bori za grad i državu u kojoj će živeti ljudi koje više niko nikada neće terati na sukobe.

Manojlović je rekao da je u Novom Sadu „opozicija pametnija jer se tamo nisu razdvojili i svi jedinstveno izlaze na izbore“.

Pozvao je građane da izađu na izbore i da – ukoliko im se ne dopadne njegov program, glasaju za bilo koju opozicionu listu jer je „izlaznost ključ promena“.

Dok je govorio član tima za Beograd pokreta Kreni-Promeni Aleksandar Anđelković, dvoje građana je gađalo jajima binu, a Manojlović je povodom tog incidenta rekao da su „jajare oni koji ne smeju da izađu na televizijse duele“.

Anđelković je rekao da je Beograd postao ekološka crna tačka Evrope i da više od 40 odsto stanovnika srpske prestonice nema legalan priključak na kanalizaciju.

Naglasio je da je nedopustivo da Beograd bude jedini grad lavni grad u Evropi koji nema pogon za preradu otpadnih voda.

Anđelković je izjavio da je njihov cilj da se svaki od 103 potoka kroji protiču kroz Beograd vrate u prirodnom okruženje i da ne budu fekalni kolektori.

„Neko bi rekao stiže promena klime u Beograd, a ja kažem da stiže promena vazduha. Na izborima 2. juna svi zajedno menjamo klimu i vaduh, jer je dosta da dišemo gasnu komoru i sumpor“, poručio je Anđelković.

Glumac Nenad Hadži Maričić poručio je da je važno izaći na izbore 2. juna jer su naredni tek 2028. godine.

„Šetamo ulicama decenijama, čekajući neko čudo koje će nas spasiti, koje će sve vratiti u normalu. Čekamo dan kada će mladi prestati da odlaze iz ove zemlje i ovog grada i sigurno se pitate ima li sve to smisla – to što šetamo, a oni su i dalje tu sve luđi i bahatiji. Ima smisla jer dok smo mi tu, još uvek je ovo naš grad“, dodao je Hadži Maričić.

Prema njegovom viđenju, Beograd je u poslednje vreme doživeo teške udarce i to je razlog više za promenu vlasti jer su sve nevolje posledica njene bahatosti i nečinjenja.

***

BONUS VIDEO – Biljana Lukić: Popularnost Manojlovića je trebalo da pomogne na decembarskim izborima a ne sada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare