Savo Manojlović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pokret Kreni-promeni uputio je javno pitanje državnim organima da li BIA ugrožava bezbednost i priprema teren za fizičke napade na ekološke aktiviste koji se bore protiv iskopavanja litijuma i Rio Tinta.

Kreni-promeni ističe da je „intenzivirano tendenciozno pisanje neregistrovanih portala, ali i prorežimskih tabloida kojima se priprema teren za ugrožavanje bezbednosti Sava Manojlovića, ali i drugih ekoloških aktivista“.

„Portal Vaseljanska čija je urednica objavljivala javno svoje privatne fotografije druženja sa Predragom Koluvijom kome se sudi za organizovani kriminal i proizvodnju 1,5 tona marihuane i čiji se poslovi povezuju sa bezbednosnim služabama, kao i brojni drugi tabloidi iznosili su više potpuno neistinitih konstrukcija kojima su crtali metu Savu Manojloviću, ali i aktivisti Zlatku Kokanoviću i Bojanu Simišiću iz Eko Straže“, naveo je Kreni-promeni u saopštenju.

„Danas se u iznošenju netačnih informacija uključio PINK, televizija sa nacionalnom frekvencijom. TV PINK ima dugu istoriju proganjanja političkih neistoišljenika, a jedan od njih je i Oliver Ivanović koji je nakon medijske satanizacije na ovoj televiziji i likvidiran. U akciji ugrožavanja bezbednosti Manojlovića i ostalih ekoloških aktivista uključila se i Dijana Hrkalović, optužena da je kao državna sekretarka korišćenjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca“, dodaje se u saopštenju.

Kreni-promeni je ocenio da intenzivirano i kontinuirano plasiranje laži i izmišljenih konstrukcija, imaju za cilj „pripremu terena za fizički napad na Sava Manojlovića i ostale aktiviste o kojima se plasiraju brojne netačne informacije, a u snimanju, praćenju i objavljivanju netačnih podataka učestvuju operativci BIA“.

„Takođe na poslednjim narodnim protestima pojavljuju se provokatori iz redova SNS-a koji nose uvredljive plakate i zaduženi su za izazivanje incidenta i sukoba“, dodao je Kreni-promeni.

***

BONUS VIDEO – Čačani se spremaju za protest protiv rudnika litijuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare