Miroljub Baković i Ivan Matović Foto: Nova.rs

Protest ćutanjem koji je opozicija u Skupštini Kraljeva započela na prošloj sednici krajem novembra, nastavljen je i petak, na novom zasedanju. Sednica ima 23 tačke, i već je ušla u drugi dan. A na ovoj sednici se očekuje usvajanje budžeta za Grad Kraljevo za 2023. godinu.

Obučeni u majice na kojima piše “Smena ili ostavka”, odbornici opozicije u Skupštini Kraljeva još jednom izvode performans na sednici. Protestom pod nazivom “Gromoglasno ćutanje” traže da gradska većnica Ivana Bazić više ne bude na toj funkciji.

A zbog ovog protesta prošla sednica je trajala čak 18 sati.

Pročitajte još:

Naprednjaci su potrudili da odlože sve što je moglo. Mi smo kao i ranije, po svakoj tački dnevnog reda ćutali, zahtevajući smenu ili ostavku gradske većnice Ivane Bazić”, kaže Ivan Matović, šef odborničke grupe “Starosedeoci Kraljeva”.

Na samom zasedanju nije prisustvovao nijedan gradski većnik, kao ni gradonačelnik i njegov zamenik, uprkos činjenici da je na dnevnom redu usvajanje budžeta za 2023. godinu.

Naprednjaci se nadaju da ćemo mi odustati, da ćemo se umoriti, ali mi od zahteva za smenu ne odustajemo, pa makar trajalo i do narednih lokalnih izbora 2024. godine. Nejasno je zašto vladajuća koalicija toliko uporna da sačuva većnicu Ivanu Bazić, a da pritom znaju da je bar petnaestoro njih čulo kada je uvredila kolegu Miroljuba Bakovića.“

Foto: Nova.rs

Opozicija u Skupštini Kraljeva se na ovaj potez odlučila jer je Ivana Bazić (SNS), inače većnica za brigu o porodici, odborniku Miroljubu Bakoviću (Zdrava Srbija), još pre pet meseci, na jednoj od prethodnih sednica, dobacila da ne može da govori o izdvajanju grada za prvorođene bebe jer nema svoju decu.

Sednica je započela u petak i posle sedam tačaka, i devet sati, prekinuta je I nastavljena u subotu. Naime, svaki od odnornika ima dozvoljeno vreme od 10 minuta za izjašnjavanje o svakoj tački dnevnog reda. A tu su onda i replike.

Za narednu sednicu planiramo i neke novine u protestu, ali svakako idemo do kraja”, poručio je Matović.

BONUS VIDEO Protestna tišina opozicije u Kraljevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar