Foto: Privatna arhiva

Veći deo opozicije u Kraljevu najavio je danas na centralnom trgu potpisivanje Sporazuma o nenapadanju, zajedničkoj kontroli izbora i neulasku u koaliciju sa naprednjacima, ni pre a ni posle izbora. Time su praktično i ozvaničili početak svojih kampanja za predstojeće lokalne izbore.

Kako stoji u „Sporazumu o saradnji u i oko narednih lokalnih izbora“, od 2012. godine je u izbornim ciklusima bilo svega osim slobodnih i fer izbora.

Foto: Privatna arhiva

Zato su se kako su istakli odlučili da na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, građanima predstave da će kraljevačka opozicija u predizbornoj kampanji biti jedinstvena.

„Polazeći od činjenice da našim gradom već deset godina vladaju autokratija, korupcija, bezakonje, pljačka institucija i građana, gaženje osnovnih građanskih i ljudskih prava, prava radnika i sve ostalo što postojeću vlast u najmanju ruku može okarektirisati kao kriminalnu, a uzimajući u obzir da među nama, predstavnicima opozicionih stranaka u Kraljevu, postoje manje ili veće razlike u stavovima, odlučili smo da pred naredne lokalne izbore budemo jedinstveni“, piše u ovom Sporazumu.

Danas u svoje štandove u centru Kraljeva postavili Stranka slobode i pravde, Starosedeoci Kraljeva, Demokratska stranka, Pokret za preokret, Pokret za decentralizaciju prava i manjina, Srpski pokret Dveri, Novo lice Srbije, POKS, Zdrava Srbije. Očekuje se da im se pridruže Narodna stranka i Pokret Živim za Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ

„Zajednički cilj, a to je da vlast u Kraljevu konačno mora da ode, okupio je po prvi put ovoliko potpuno različitih partija. SNS oličena u svojim „apartčićima“ u Kraljevu sprovodi više od deset godina razna nedela i nepočinštva. Nije reč o koaliciji, i jasnog organizovanja pred nastupajuće lokalne izbore, nego jednostavno okupljanje oko ideja koji će ovom gradu omogućiti lakši i bolji život. Dogovor je da nijedna partija koja uđe u lokalni parlament neće ulaziti u koaliciju sa naprednjacima“, kaže Dragan Vesović iz Dveri.

BONUS VIDEO Bojan Pajtić: Biće sve brutalniji, jer ne vide svoju budućnost u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar