Voštinić

Protest “Srbija protiv nasiilja” ovog petka neće biti održan u Kragujevcu, a opozicione stranke saopštile su da će građani Kragujevca sutra biti na protestu u Kraljevu i time pružiti podršku aktivisti Predragu Voštiniću, kog je u nedelju uveče s bicikla oborio automobil novosadskih tablica.

U Kragujevcu večeras neće biti protestnog okupljanja, ali to ne znači da se protesti u ovom gradu gase, rekao je za Nova.rs narodni poslanik Dalibor Jekić (SSP) jedan od tehničkih organizatora.

On je istakao da je zbog napada na Predraga Voštinića, Kragujevčanima mesto uz građane susednog grada, te da je zbog toga doneta odluka o odlasku u Kraljevo na protest.

“Smatratamo da treba da pokažemo solidarnost s Kraljevčanima i da zajedno sa njima iskažemo nezadovoljstvo na protestu koji će biti održan sutra. Predrag Voštinić je napadnut od strane određenih lica i nedopustivo je da za javno iznetu kritiku neko opet mora da strada, kao što je to bio slučaj Olivera Ivanovića”, rekao je poslanik Jekić.

Prema njegovim rečima, ova vlast ne želi da se bori protiv nasilja, već da im, kako kaže, “nasilje odgovara”.

“Apsolutno smo shvatili da vlast ne želi da se bori protiv nasilja, što su i pokazali, jer praktično nije prihvaćen nijedan zahtev protesta. Time možemo da zaključimo da je nasilje nešto što njima odgovara i da je nasilje talas na kojem oni vladaju svih ovih godina”, ocenio je poslanik iz Kragujevca.

Jekić je rekao i da se ovakav odnos vlasti prema građanima “rešava izborima”, te da je zbog toga zahtev opozicije organizovanje prevremenih parlamentarnih izbora.

BONUS VIDEO: Slučaj Voštinić – napad, ili politički napad?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar