Vladimir Kovačević POKRET "DA SE STRUKA PITA"
Vladimir Kovačević Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednik pokreta "Da se struka pita" Vladimir Kovačević rekao je večeras da taj pokret čine stručni i u svojim profesijama dokazani ljudi koji će baviti nizom ekonomskih i zdravstvenih kao problemima u poljoprivredi i obrazovanju.

On je, na svečanom skupu povodom formiranja tog pokreta rekao da su osnovni pravci delovanja privreda, preduzetništvo, finansije, poljoprivreda, reforma školstva i zdravstva sa, kako je naveo, posebnim osvrtom na penziono invalidsko osiguranje i minuli rad.

„To su osnovni pravci delovanja koje mi razlažemo da najsitnijih detalja i u ovom momentu imamo te resurse a ako pokret bude rastao… i pridobijemo i druge kolege koji su stručni u drugim sferama društva svakako da ćemo biti kadri da pričamo i na druge teme“, rekao je Kovačević.

Kovačević je rekao da je pokret pripremio niz konkretnih ekonomskih mera koje, kako je naveo, svakodnevni život mogu da čine boljima svim ljudima koji su nezadovoljni i koji misle da možemo brže da napredujemo.

„Dužni smo da napredujemo i nikako ne smemo dozvoliti političarima da kažu – a kako je to nekada bilo, mi smo puno bolji od onih. Pa to je normalno da budemo puno bolji „, rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, svet ide napred a Srbija treba „samo da pretiče“.

„Trebamo samo da pretičemo, da uključimo levi žmigavac, dodamo gas i budemo hrabri i da što pre stignemo na ono mesto gde su zemlje u koje nam se deca iseljavaju“, rekao je on.

Kovačević je rekao i da mere tog pokreta predstavljaju „brži put da dođemo do ciljeva“ i da porodice budu na jednom mestu.

Naveo je i da je cilj da ne bude više uplakanih majki i roditelja jer žive „život u kome su razdvojeni od dece“ .

„Najveća je sreća svakog društva da porodica živi i radi na jednom mestu a to ponajviše u sopstvenoj državi“, rekao je on.

Kovačević je rekao i da taj pokret nije formiran zbog predstojećih izbora.

„Nismo zbilja formirani zbog izbora i uopšte nije problem da preskočimo ove izbore – ali pošto smo uobličili pet tačaka programa dosta detaljno i to nije ekskluzivno vlasništvog pokreta – ako bilo iz opozicionog bloka smatra da može da preuzme naše ideje i implementira ih u sopstvenu ponudu, mi smo im na raspolaganju, rekao je on.

Na skupu je naglašeno i da subvencije moraju da budu obezbeđene i za domaće privrednike i poljoprivrednike a predstavljeno je i niz predloga za poboljšanje funkcionisanja zdravstvenog sistema.

Ukazano je i da u trgovinskim lancima u Srbije mora da bude mnogo više domaćih proizvoda, kao i da domaći poljoprivrednik mora da bude zaštićen.

Na skupu su govoril i generalni sekretar pokreta Vladimir Čičarević, inače predsednik Udruženja roditelja nestalih beba, kao i doktori veterinarskih nauka Dejan Pejović i Slavica Gojković Kovačević i lekar Aleksandar Dimić.

Osnivanje pokreta pozdravili su i predsednii Nove stranke Aris Movsesijan i predsednik pokreta „Za sve moje svoje ljude“ Dejan Žujović.

U fokusu aktivnosti pokreta „Da se struka pita“ biće ekonomija, zdravstvo, obrazovanje, socijalna politika i poljoprivreda.

Pokret je osnovan da na jednom mestu okupi sve pojedince, grupe, udruženja građana, pokrete koji žele da na jedan drugačiji način progovore o problemima sa kojima se suočava društvo u Srbiji.

BONUS VIDEO: Simonović: Profesor Zec se spominje kao predsednički kandidat

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar