Vladimir Kovačević Foto: Nova-Da se struka pita/Promo

Predsednik Nove-Da se struka pita ((Nova D2SP) Vladimir Kovačević poručio je da je jučerašnji nastup ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković pokazao da nije spremna da objasni štetu koju je nestručnim radom napravio njen prethodnik Branislav Nedimović, "takođe kadar SNS-a".

Kovačević je u saopštenju izjavio da je neubedljiv nastup ministarke po pitanju razrešenja lošeg statusa srpskog stočarstva po pitanju mleka, krupne stoke, svinjarstva.

„Za ministarku je od velike važnosti uvođenje eAgrara, koji će izgleda postojati bez stočarstva u agraru. Objašnjava srpskim stočarima ‘ako dobijemo još neka sredstva, pomoći ćemo vam’, pa je zbog toga pitamo: 1. Ko je uništio srpskog stočara i ko to treba da dâ novac srpskih građana Ministarstvu poljoprivrede i srpskom stočaru? Da li je to Vlada? Ili možda
predsednik?

2. Da li sudbina stočara treba da zavisi od položaja ministarke poljoprivrede u toj vladi?

3. Da li za srpskog seljaka nema novca, a za nacionalni stadion ima?

Predsednik „Nove-Da se struka pita“ osvrnuo se na izjavu ministarke da će povećanje subvencija koštati umesto četiri, sada 12 milijardi, ali da to neće koštati ništa nju – već državu.

„A zbog nerazumevanja i nestručnosti raspored budžetskih sredstava za agrar uvek ostaje nedovoljan. Ovo je bio poslednji pokušaj da SNS uz pomoć nežnijeg pola izgladi odnose sa stočarima, koji su pred nestajanjem, novim obećanjima i šarenim lažima. Ostaje nam samo nada da će ostati od stočarstva nešto da može da se popravi dok Nova – Da se struka pita dobije priliku da odgovara za rad Ministarstva poljoprivrede i načini ga servisom zadovoljnih stočara“, zaključio je Kovačević.

Bonus video:Počelo je_ Poljoprivrednici stavljaju katance na farme!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar