Kostreš: Prestanite s politikom devedesetih godina

Politika 15. jun. 202213:41
Podeli:
Foto: Medija centar Beograd

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od vlasti da shvate ozbiljnost situacije i pridruže se sankcijama koje je Evropska unija uvela Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.

“Jučerašnja odluka Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta da usvoji nacrt izveštaja o Srbiji, kojim se traži hitno uvođenje sankcija Rusiji, jasno ukazuje da će dalje odustajanje Srbije od uvođenja mera prema Putinovom autoritatnom režimu veoma naštetiti interesima naše zemlje”, poručio je Bojan Kostreš, generalni sekretar LSV.

On je istakao da se Liga “slaže sa ocenama evropskih parlamentaraca da je nedopustivo što Srbija, kao kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, još nije uskladila pozicije sa EU”.

“Zbog politike naših vlasti, evrointegracije Srbije stoje u mestu, nema nikakvog napretka i bilo kakvih najava otvaranja novih pregovaračkih klastera. Za državu, koja je još pre 20 godina snažno naglasila potrebu pridruživanja Evropskoj uniji, to je nedopustivo. LSV zato insistira na konkretnim koracima i nedvosmislenoj politici koja će osuditi agresorski i totalitarni režim Vladimira Putina i uvesti mu sankcije”, izjavio je Kostreš, uz napomenu da Srbija ne sme da se vrati u devedesete godine.

BONUS VIDEO: Dragojlović - Najveća je zabluda da je Srbija bliska sa Rusijom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar