Prelaz Jarinje Foto: Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja objavio je da je na administrativnom prelazu na severu Kosova zabranjen ulazak ruskoj novinarki Dariji Aslamovoj budući da se "bavi špijunažom".

Svečlja je na Fejsbuku precizirao da se Aslamova lažno predstavlja kao novinarka i da su navode o njenim aktivnostima potvrdile „mnoge zemlje“.

„Ona je propagandom učestvovala i u borbama u Ukrajini. Vlasti Republike Kosovo su bile svesne njene aktivnosti, ali i da joj je u nekim zemljama zabranjen ulazak zbog njene aktivnosti. Angažovani su relevantni akteri dok se ne razjasne njene namere“, napisao je kosovski ministar.

Svečlja je podsetio da je Aslamova pokušala da uđe na Kosovu nedelju dana nakon tenzija koje su, kako je naveo, „izazvale kriminalne strukture na severu zemlje“ i istog dana „kada su te iste strukture kojima je dirigovao Vučić“ pucale na pripadnike kosovske policije.

„Njen pokušaj da uđe u našu zemlju, pored toga što se poklapa sa dešavanjima na severu, jasno dokazuje ruske veze i propagandu kojima se Srbija već priključila i koje imaju za cilj da destabilizuju našu zemlju“, ocenio je Svečlja.

***

BONUS VIDEO: Kosovo dan posle noći na ivici sukoba

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar