Dželjalj Svečlja Foto:Screenshot/Youtube/RTK

"Srbi nisu treća lica. Oni su stanovnici, ravnopravni građani kao i sve druge zajednice koje ovde žive“, poručio je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Đeljalj Svećlja, navodeći da je u toku jučerašnjeg dana posetio opštine na Severu Kosova.

Kako je saopštio u objavi na Fejsbuku, na Severu je razgovarao sa građanima o njihovim zahtevima i institucionalnoj podršci.

„Osigurao sam da sam na usluzi svakom građaninu Republike Kosovo i da ćemo zajedno sa institucionalnim akterima biti uz njih, bez obzira na etničku i političku pripadnost“, poručio je Svećlja, prenosi Kossev.

On je istakao da je „ministar svih građana Kosova“.

„Srbi nisu treća lica. Oni su stanovnici, ravnopravni građani kao i sve druge zajednice koje ovde žive i uživaju ista prava“, rekao je Svečlja.

On nije precizirao sa kim je tačno razgovarao na Severu, već je samo naglasio da je s obzirom na „zajedničke procese koji se očekuju“, tokom sastanaka istakao „značaj saradnje sa našim institucijama kako bismo kroz njih lakše prošli“.

„Pozivam sve vas da sarađujete sa organima za sprovođenje zakona u nesmetanom radu i osiguravanju bezbednosti u našoj zemlji“, poručio je Svećlja.

Ujedno je dodao da je na Severu posetio većinski albanska sela, bez preciziranja i koja tačno.

Kaže da je u ovim selima jasno vidljivo da je više od dve decenije izostajala podrška Kosova.

„Ovi sugrađani su odlučni da ostanu na strani gde će trudom i znojem obezbediti život i prosperitet sebi i svojoj deci. Bez sumnje ćemo biti uz njih i za njih“, poručio je Svećlja.

Ujedno tvrdi i da je, gde god da je sreo pripadnike Kosovske policije na Severu, uočio „posvećenost i disciplinu bez premca koja garantuje red, zakon i bezbednost za sve“.

BONUS VIDEO: Kosovo dan posle noći na ivici sukoba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar