Policija na KiM Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Policija Kosova potvrdila je navode Kancelarije za Kosovo Vlade Srbije da je u selu Žakovo, kod Istoka u pećkom regionu, došlo incidenta na pravoslavnom groblju i da su tom prilikom oštećena četiri grobna mesta.

Službenik zadužen za medije Policije Kosova za region Peć Fadilj Gaši u izjavi za Radio Slobodna Evropa objašnjava da su četri grobna mesta oštećena prilikom izvođenja radova na vodovodnoj mreži u neposrednoj blizini pravoslavnog groblja u Žakovu, opština Istok.

Prethodno, kosovska policija demantovala je da je došlo do oštećenja, ali je u najnovijoj izjavi potvrdila da je do oštećenja ipak došlo.

Kancelarija za Kosovo Vlade Srbije je danas saopštila da se desio napad na srpska groblja u selu Žakovo kod Istoka, te da su napadi postala toliko učestala da gotovo nema pravoslavnog groblja južno od Ibra koje u protekle dve decenije nije bilo na meti napada“

Službenik zadužen za medije Policije Kosova za region Peć Fadilj Gaši napominje da je ekipa Policije Kosova obavila uviđaj odmah nakon prijave da je na pravoslavnom groblju u Žakovu, starom više od 100 godina, došlo do oštećenja.

„Ekipa policije Kosova je zajedno sa opštinskim službenicima izašla na lice mesta. Jedna kompanija koja izvodi radove na vodovodnoj mreži je prilikom kopanja kanala izručila zemlju na četri grobna mesta. Uzeli smo izjavu od svedoka i finansijskog menadžera projekta u okviru kog se izvode radovi a sutra će izjavu dati i vlasnik te kompanije“, objašnjava Gaši i dodaje da je slučaj prosleđen tužilaštvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar