Kosovska policija objavila je nekoliko video snimaka, među kojima i one koje je zabeležila kamera u vozilu, a na kojima se, kako tvrdi, vidi kako je došlo do eksplozije u selu Banjska na severu Kosova.

Na konferenciji kojoj su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja i generalni direktor Kosovske policije Hodža, pokazani su snimci zabeleženi 24. septembra, navodno rano ujutro, a koji prikazuju trenutak eksplozije, u kojoj je prema tvrdnjama Kosovske policije, poginuo njihov pripadnik.

„Prvobitni napad terorističke grupe, prema dostavljenim informacijama, prvo je izvršen eksplozivom, zbog čega je poginuo policijski vodnik policijske stanice Zvečan, a nakon ovog eksplozivnog napada počeo je napad teškim naoružanjem istovremeno u pravcu ostalih policijskih službenika koji su bili na licu mesta. Video prikazuje prve napade terorističke grupe na policiju Kosova. Napadi, kako se vidi, izvršeni su različitim oružjem, počevši od zolje i drugog teškog naoružanja“, navodi se na Fejsbuk stranici Kosovske policije uz opis videa.

Na slikama koje su objavljene se vidi deo zaplenjenog oružja, što, kako navodi Kosovska policija „dokazuje da je proizvedeno u Srbiji, a za deo, i oružje i municija, ispostavilo se da su proizvodi poslednjih godina“.

U oružanom sukobu u selu Banjska poginuo je pripadnik kosovske policije i trojica napadača, poreklom Srbi sa severa Kosova.

***

BONUS VIDEO: Milan Radoičić priznao da je organizovao napad na severu Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare