Foto:AP Photo/Visar Kryeziu

Generalni direktor policije Kosova Gazmend Hodža izjavio je da su osobe osumnjičene za nedeljni napad na kosovsku policiju u mestu Banjska, koje nisu neutralisane ni uhapšene, uspele da odu peške iz prostora "u i oko manastira Banjska".

On je na konferenciji za novinare u kampu „Belvedere“ u Južnoj Mitrovici na kojoj je izloženo oružje zaplenjeno iz tog slučaja, rekao da ih je bilo oko 30, te da su napadači ostavili vozila koja su koristili tokom napada.

„Ostale osumnjičene osobe, kojih bi na osnovu snimka moglo da bude oko 30, uspele su da pešice odu iz prostora unutar i oko manastira Banjska, ostavljajuči za sobom vozila“, kazao je Hodža.

Rekao je da su „tokom uviđaja na licu mesta pronađena 24 vozila, jedno oklopno vozilo i dva motocikla na četiri točka“, odnosno „kvadova“.

Prema njegovim rečima, to je „najveća i najvažnija“ operacija policije Kosova od rata.

Naveo je da su pronađeni teški oklopni automobil, 24 džipa, dva motocikla „4×4“, osam protivpešadijskih mina, 29 vojnih uniformi, sedam lansera za mine, 150 komada dinamita, šest mitraljeza, tri drona i i 15 noćnih dvogleda.

Kazao je da su pronađena i 32 komada sistema radio veza, 115 vojnih uniformi, šest satelitskih i tri topografske karte, kao i 23 maske i osam sekira.

Takođe su pronađene velike količine hrane, lekova, 32 mobilna telefona, 32 komada „sim“ kartica i 1.800 novčanica u evrima i srpskim dinarima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar