Foto: OZAN KOSE / AFP / Profimedia

Ovo je teško vreme za novinare. Novinarstvo je pod napadom širom sveta, baš kao i demokratija, uključujući i moju zemlju – kazao je američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet.

U intervjuu za RTV Kim koji će biti objavljen sutra, Kosnet je ukazao na savremeni problem od masovnog širenja netačnih vesti, te da je uloga profesionalnih medijskih redakcija važnija nego ikada.

„Činjenica da svaka osoba sa telefonom može da širi priče i laži koje će biti konzumirane je veliki problem svuda. Zato mislim da sada, više nego ikada, profesionalni mediji imaju važnu ulogu u otkrivanju istine i objavljivanju istine“, kazao je Kosnet, prenosi Kim.

Osvrnuo se na strukturu sadržaja u američkim medijima pri čemu treba da postoji jasna distinkcija o kakvoj vrsti medijske vesti se radi.

„Takođe je važno za medije da prave razliku između svojih političkih analiza, uređivačke politike i vesti koje objavljuju. To je ključni element u radu američkih medija“.

Istovremeno, kazao je, kako dalje prenosi Kim, da je „impresioniran“ medijima na Kosovu, uključujući i medije na srpskom jeziku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar