Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš pozitivan je na koronavirus, a mere predostrožnosti preduzelo je nekoliko funkcionera Saveza za Srbiju, koji su pre 13 dana sa njim održali konferenciju za novinare. Predsednik DS-a Zoran Lutovac navodi da je u samoizolaciji od 20. marta i da mu to ne pada teško, dok Borko Stefanović, potpredsednik SSP, kaže da su, osim Ponoša, za sada svi učesnici pomenute konferencije zdravi.

„Dobro sam i samoizolacija mi ne pada teško“, kaže Lutovac za Nova.rs i dodaje da je nezavisno od saznanja da je Ponoš zaražen koronavirusom išao na pregled na Infektivnu kliniku gde mu je savetovano da bude u kućnoj izolaciji.

„Ništa drugo mi nisu savetovali osim da izbegavam kontakte. Pregled i analiza krvi nisu ukazivali na potrebu da ostanem na Infektivnoj klinici i da budem testiran“, kaže Lutovac.

On dodaje da u Savezu za Srbiju od 17. marta komuniciraju samo elektronski.

„I na toj konferenciji poštovali smo sve preporuke i mere predostrožnosti. Nismo bili u neposrednom kontaktu i stajali smo na propisanoj udaljenosti jedan od drugog“, navodi Lutovac.

Da iz kuće ne izlazi kaže i Borko Stefanović, potpredsednik SSP. On navodi da se svi koji su bili na konferenciji Saveza za Srbiju, na kojoj je bio i Ponoš, osećaju dobro i da su zdravi.

„Nemam informaciju da je u Stranci slobode i pravde bilo ko pozitivan na koronavirus. Pridržavamo se svih mera države, a oni koji zbog obaveza idu u stranku na stolu ih čekaju maske, rukavice i dezinfekciona sredstva“, kaže Stefanović za Nova.rs.

Na pitanje našeg portala koje su mere preduzete u Narodnoj stranci, a posle saznanja da je Zdravko Ponoš zaražen koronavirusom, lider te partije Vuk Jeremić kratko je rekao da su preduzete sve neophodne mere.

Predsednik „Dveri“ Boško Obradović nije prisustvovao konferenciji za novinare održanoj 17. marta, ali je, kako kaže  kod kuće.

„Sve je u redu, za sada. Sa porodicom sam u Čačku i poštujemo sve mere socijalnog distanciranja“, rekao je Obradović.

Nova.rs juče je dobila potvrdu da su Ponoš i njegova supruga pozitivni na covid-19. Oboje se nalaze na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram